Foto v/d Maand November 2021

Vogel Vrij

Je zou het misschien niet geloven, maar het handelt hier daadwerkelijk om een originele foto, die alleen qua kleur is bewerkt. Het lijnenspel is volledig origineel en authentiek. Echt waar.

Uit de serie die ik die middag maakte is deze foto voor mij de meest bijzondere. In 2018 heb ik de kleuren bewerkt tot wat je nu ziet. Het symboliseert voor mij heel sterk de vrije vogel in mij en ik leef zelf graag vrij en ongedwongen mijn eigen leventje met respect voor een ander. Net als jij. Toch? Vrijheid lijkt steeds meer een verplichting tot voorgeselecteerde keuzes. De eigen keuze is daardoor niet altijd meer mogelijk. Zo lijkt het, maar is dat ook werkelijk zo? Ik geloof nu dat vrijheid een gevoel van binnen is, die jij en ik naar buiten mogen stralen, in respect voor onszelf en onze medemens en omgeving, om zo een mooiere wereld voor onszelf en elkaar. Wat vind jij?

 

De foto is op de volgende manier tot stand gekomen. In de zomer van 2015 toen ik in mijn tuin bezig was, viel mijn oog plotseling op een bewegende reflectie van de zon op een achtergrond. Ik wist eerst niet waar de reflectie vandaan kwam. Na onderzoek kwam ik erachter dat het een ton gevuld met water was die de reflectie teweeg bracht. Ik tikte eens voorzichtig tegen de ton aan en volgde de patronen die ontstonden nauwlettend. Het was een fascinerend schouwspel.

Dit inspireerde mij zo, dat ik besloot mijn camera erbij te pakken en ontdekken welke foto's ik zou maken. Het trilde veel te snel om nauwkeurig te timen, dus het was gokken. Mijn verbazing was destijds groot en is nu nog steeds. Ik beschouw dit soort momenten weten te vangen als een soort magie die ik kennelijk wel beheers, maar nog steeds niet begrijp. Gelukkig hoef ik het ook niet begrijpen. Jij en ik mogen er ons gewoon lekker over verbazen en lekker van genieten.

Je kunt me volgen op onder Stephan Laarhuis of Dr.Phldrmauz op Telegram, facebook en you tube.